Stacks Image 195

Honden- en kattentrimsalon Petra Klein

Stacks Image 192
Stacks Image 204
Stacks Image 199
Honden & Kattenverzorgingspraktijk Petra Klein
Julius Rontgenlaan 14, 2264 VV Leidschendam  
Telefoon: 070-3476299
trimsalon@trimsalonpetraklein.nl

Katten

ONDERHOUD

  • Alleen voor katten
  • Ontspannen behandeling
  • Geen pijn / geen stress
  • Dierenarts begeleiding
  • Vriendelijk & deskundig                                           
                                                                                                        
Niet iedere kat is in staat zichzelf te verzorgen. Van langharige katten weten we dat ze volkomen kunnen vervilten zonder onderhoud van de mens. Maar ook de kortharige varianten kunnen klitten krijgen.

Dit zien we vooral bij katten die ouder worden, dikke katten, katten met artrose, slechte gebitten, katten met een medische achtergrond en katten gefokt met extreme dikke vachten. Veel katten met een slechte vachtconditie geven simpelweg de moed op zichzelf te onderhouden. Slechts een enkeling is in het bezit van een onderhoudsvrije vacht welke altijd soepel en natuurlijk valt. Ook verandert de vachtconstructie en het verhaarpatroon in de loop der jaren. Het gevolg kan zijn een enorme dikke vacht waarvan de onder- en bovenvacht in elkaar gaan zitten en harde stukken gaan vormen. De huid krijgt niet meer voldoende lucht en verstikt, waardoor er vele huidschilfers ontstaan. Dit is vooral zichtbaar bij donker gekleurde katten. Deze katten knappen geweldig op van een goede verzorgingsbeurt. Een langharige kat met een meegaand karakter, een goede vachtconstructie en (van jongs af) gewend aan een regelmatige kam- en inspectiebeurt zal zijn eigenaar weinig problemen geven. Anders ligt het wanneer om welke reden dan ook klitten en viltpakken ontstaan. U kunt ze eruit knippen, maar winkelhaken in het vel zijn geen uitzondering.

Katten kunnen goed onthouden en een paar van die vechtsessies en/of verwondingen kunnen de relatie tussen eigenaar en kat ernstig verstoren. Die lieve kopjes gevende schat kan zo maar opeens een wilde poema worden zodra er een borstel in zicht komt. En geef de gemiddelde schoottijger eens ongelijk wanneer de enige ervaring met kammen een pijnlijk geruk aan je klitten is.

Stacks Image 178
Stacks Image 181
Stacks Image 107
Stacks Image 109
Stacks Image 111
Stacks Image 113
Stacks Image 115
Stacks Image 117

Voor en na de behandeling (klik op de foto)

Stacks Image 154
Stacks Image 157
Stacks Image 162
Stacks Image 165
Stacks Image 170
Stacks Image 173
Stacks Image 90
Stacks Image 92
PROFESSIONEEL
Een professionele vachtbeurt is dan zeker geen luxe, maar noodzaak. En wij vinden het ook geen schande als u toegeeft dat het thuis niet (meer) lukt. Aan te bevelen is dan ook om de kat wanneer nodig een grote beurt buiten de deur te laten geven. De kat heeft dan geen nare associaties met zijn eigenaar. Onder toezicht van de dierenarts wordt een lichte sedatie toegepast. Na afloop van de behandeling wordt een neutraliseermiddel toegediend zodat uw kat ± 10 minuten later weer overeind zit. Op deze manier is de behandeling nagenoeg stressvrij.

Tijdens de beurt reinigen wij routinematig het gebit en knippen de nagels. Wanneer nodig gaan ze in bad met een aangepaste shampoo. Wanneer vlooien worden geconstateerd worden deze effectief bestreden. De vacht wordt drooggeföhnd en uitgeborsteld en de huid wordt centimeter voor centimeter geïnspecteerd op afwijkingen. Na afloop wordt uw kat onder warmtelampen geplaatst totdat ze weer naar huis kan. Fris, schoon zonder klitten gaat uw kat stressvrij met u naar huis. Op verzoek van de eigenaar is het ook mogelijk uw kat te laten scheren.Veel oude(re) katten fleuren zichtbaar op en beginnen met hernieuwde moed aan een eigen vachtverzorging te werken. Langharige katten laten zich in de regel door de eigenaar gemakkelijker onderhouden nu de pijnlijke klitten verdwenen zijn. Overmatig verharende katten kunnen weer op schoot of op de bank. In één behandeling komt er soms wel een pedaalemmerzak oud haar af!

Voor een volledige behandeling hanteren wij een prijs vanaf € 98,00


Voor diverse foto`s van 
katten kunt u op de facebookpagina terecht welke up to date wordt gehouden