Honden- en kattentrimsalon Petra Klein

engelse%20vlag
for English version click on the flag
IMG_1110

Katten

UW KAT HEEFT U NODIG

Niet elke kat kan voor zichzelf zorgen. We weten dat langharige huisdieren mat gaan worden zonder onderhoud door de eigenaar. Maar zelfs bij kortharen kan de vacht gaan klitten. Dit is vooral het geval bij oudere katten, katten met artrose, slechte tanden, overgewicht en katten met een medische achtergrond. Veel katten met een moeilijke vacht hebben simpelweg niet de moed om zichzelf te gaan verzorgen. Ze borstelen is meer dan de vacht laten glanzen. Het stimuleert de bloedsomloop, verwijdert dood haar en voorkomt klitten. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te controleren op kleinere wonden, korstjes, klontjes, teken, vlooien, roos enz. Borstelen voorkomt ook de ophoping van haarballen in de maag. Niet elke kat staat het gebruik van kammen en borstelen thuis toe. Die lieve, spinnende schat kan bij het zien van een borstel in een razende poema veranderen. En je kunt het nauwelijks de schuld geven als hun enige ervaring met deze tool een pijnlijk trekken aan klitten is.

Voor en na de behandeling

placeholder user
placeholder user
placeholder user
placeholder user
placeholder user
placeholder user
placeholder user
placeholder user

PROFESSIONEEL

Een professionele vachtbeurt is dan zeker geen luxe, maar noodzaak. En wij vinden het ook geen schande als u toegeeft dat het thuis niet (meer) lukt. Aan te bevelen is dan ook om de kat wanneer nodig een grote beurt buiten de deur te laten geven. De kat heeft dan geen nare associaties met zijn eigenaar. Onder toezicht van de dierenarts wordt een lichte sedatie toegepast. Na afloop van de behandeling wordt een neutraliseermiddel toegediend zodat uw kat ± 10 minuten later weer overeind zit. Op deze manier is de behandeling nagenoeg stressvrij.

Tijdens de beurt reinigen wij routinematig het gebit en knippen de nagels. Wanneer nodig gaan ze in bad met een aangepaste shampoo. Wanneer vlooien worden geconstateerd worden deze effectief bestreden. De vacht wordt drooggeföhnd en uitgeborsteld en de huid wordt centimeter voor centimeter geïnspecteerd op afwijkingen. Na afloop wordt uw kat onder warmtelampen geplaatst totdat ze weer naar huis kan. Fris, schoon zonder klitten gaat uw kat stressvrij met u naar huis. Op verzoek van de eigenaar is het ook mogelijk uw kat te laten scheren.Veel oude(re) katten fleuren zichtbaar op en beginnen met hernieuwde moed aan een eigen vachtverzorging te werken. Langharige katten laten zich in de regel door de eigenaar gemakkelijker onderhouden nu de pijnlijke klitten verdwenen zijn. Overmatig verharende katten kunnen weer op schoot of op de bank. In één behandeling komt er soms wel een pedaalemmerzak oud haar af!

Voor een volledige behandeling hanteren wij een prijs vanaf € 112,50

Voor diverse foto`s van katten kunt u op de facebookpagina terecht welke up to date wordt gehouden

kat%201%20na.JPG
placeholder image-sq
placeholder image-sq
placeholder image-sq
placeholder image-sq
placeholder image-sq
placeholder image-sq
placeholder image-sq

Honden & Kattenverzorgingspraktijk Petra Klein
Voorstraat 59
2251 BM Voorschoten
Telefoon: 070-3476299

trimsalon@trimsalonpetraklein.nl
FB3
VVTN